Мус от диня и пъпеш
СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции
- 1 с. л. желатин
- 50 мл студена вода
- 300 г диня
- 300 г пъпеш медна роса
- 300 мл сметана 35%
- 2 с. л. гъсто кисело мляко
- 1 ч. ч. пудра захар
- мента за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне 5 мин. Стопява се на водна баня.
- 2.
Динята се нарязва на малки парчета и се почиства от семките. Пасира се.
- 3.
Пъпешът се пасира. Половината от стопения желатин се слага в пасираната диня, а останалият – в пасирания пъпеш.
- 4.
Сметаната се разбива. Добавят се пудрата захар и киселото мляко. Разделя се на две.
- 5.
Към половината сметана се прибавя пъпешът. Към другата половина от сметаната се добавя динята.
- 6.
Мусът се сипва в чаши на два пласта. Гарнира се с парченца свежи плодове и диня, свежи билки и цветя.
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари