Начало За нас Реклама Контакти

Макарони с тиква на фурна

Снимка за Макарони с тиква на фурна
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дори да се притеснявате, че не сте добри сладкари, с този лесен и щедър на аромати и вкусове десерт не може да сбъркате. Рецептата е приготвена от Дафар Шабан - лидер на Младежката мрежа на Slow Food - София.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 500 г макарони
  • 1 кг тиква, почистена
  • ½ ч. л. канела
  • 125 г масло
  • 500 мл прясно мляко
  • 200 г захар
  • 4 яйца
  •  канела и кафява захар за поръсване
  •  орехи за поръсване, по желание

Начин на приготвяне

  • 1.

    Макароните се варят в подсолена вода 2 мин. по-малко от указаното на опаковката. Отцеждат се и се заливат с половината от разтопеното масло.

  • 2.

    Тиквата се настъргва и се задушава 10 мин. в останалото масло. Смесва се с канелата.

  • 3.

    В намаслена тава се изсипват макароните. Отгоре се разпределя тиквата и се залива с разбитите със захарта и млякото яйца. Пече се 15 – 20 мин. на 200º С, или до златисто.

  • 4.

    Горещият десерт се поръсва с канела и кафява захар и по желание със счукани орехови ядки.


Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари