Маргарита в ягоди
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 едри ягоди
- 50 мл текила
- 50 мл коантро или друг портокалов ликьор
- 1 ч. л. желатин
- 1 ч. л. фино настъргана кора от лайм
- 1-2 с. л. сок от лайм
- 12 тънки резена лайм
- 2 с. л. фина кристална захар
- листа мента
Начин на приготвяне
- 1.
На ягодите отгоре се отрязва капаче и леко се подрязват в заострената част, за да се задържат изправени. Издълбават се с малка лъжичка или ножче.
- 2.
Издълбаната вътрешност на ягодите се пасира заедно с двата вида алкохол. Желатинът се залива с 2 с. л. студена вода и като набъбне, се загрява на водна баня или в микровълнова фурна, докато се стопи, но не бива да завира. Разбърква се с ягодово пюре и 1-2 с. л. сок от лайм на вкус. Сместа се налива в издълбаните ягоди и се оставя да се желира в хладилника.
- 3.
Захарта се разбърква с кората на лайма. Ягодите се намазват с малко сок от лайм и се овалват в захарта, смесена с кората.
- 4.
Поднасят се върху лед с резенчета лайм и мента.