Начало За нас Реклама Контакти

Ягодов конфитюр с касис

Снимка за Ягодов конфитюр с касис
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Юни е благословен месец, в който сезоните на ягодите и касиса се застъпват и ни дават възможността да запазим ароматите им с тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 3 бурканчета от 400 мл

  1. 750 г ягоди
  2. 250 мл сок от касис/френско грозде (от около 400 g плодове)
  3. 600 г захар
  4. 1 пакетче Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker
  5. 1 пакетче лимонена киселина Dr. Oetker

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Измийте и почистете касиса, оставете го да се отцеди и изстискайте сока от плодовете. Отделете точно 250 мл. Измийте и почистете ягодите, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на дребно.

  2. 2.

    Смесете ягодите, сока от касис и лимонената киселина Dr. Oetker в подходящ съд за варене. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 - 5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

  3. 3.

    Свалете сладкото от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.


 

Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари