Начало За нас Реклама Контакти

Kонфитюр от вишни с дъх на касис

Снимка за Kонфитюр от вишни с дъх на касис
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Киселите и леко стипчиви вишни се комбинират с ароматния касис на принципа на подобието, защото характеристиките на вкусовете им доста си приличат. В този чудесен конфитюр понякога твърде забележимата изява на летните плодове е приятно пригладена от естествените аромати на бурбонската ванилия.

СъставНеобходими продукти за 4 бурканчета

Начин на приготвяне

  • 1.

    Измийте, почистете и обезкостете вишните. Претеглете 900 г. Пасирайте две трети от вишните, а останалите нарежете на две.

  • 2.

    Смесете пюрето и плодчетата със 100 мл ликьор касис в подходящ съд. Към съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 добавете 2 с.л. захар и разбъркайте в плодовата смес.

  • 3.

    Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и бурбонската ванилова захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Добавете лимонената киселина и върнете за още една минута на котлона.

  • 4.

    Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.

Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари