Начало За нас Реклама Контакти

Кайсиев конфитюр с мента

Снимка за Кайсиев конфитюр с мента
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Кайсиите сами по себе си са много ароматен плод, но съчетаването им с мента и ванилия разкрива неочаквани възможности в домашното консервиране.

СъставНеобходими продукти за 3 бурканчета по 300 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Измийте кайсиите, почистете ги и ги нарежете на малки парченца, които после пасирайте или смелете на пюре. Претеглете 1 кг. 

  • 2.

    Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар с бурбонската ванилова захар и листенцата мента. Разбъркайте добре.

  • 3.

    Конфитюрът трябва да ври 3 - 5 мин при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. 4Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 мин.


Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари