Ябълково желе с лимон
СъставНеобходими продукти за 2 бурканчета по 500 мл
- 800 мл прясно изстискан ябълков сок от около 1,6 – 1,8 г ябълки
- 200 мл прясно изстискан лимонов сок от 8 - 10 лимона
- 1 с. л. настъргана лимонова кора
- 1 кг захар
- 2 пакетчета ванилена захар Dr. Oetker
- 1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker
Начин на приготвяне
- 1.
Смесете ябълковия, лимоновия сок и настърганата кора в подходящ за варене съд. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовия сок.
- 2.
Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и ванилената захар и разбъркайте добре. Желето трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
- 3.
Свалете желето от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.
Още предложения и съвети на www.oetker.bg