Начало За нас Реклама Контакти

Вкусен рибен пай

Снимка за Вкусен рибен пай
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна

Всеизвестен факт е, че ядем и с очите. А за децата това се отнася в още по-голяма степен. Нещо, което е примерно зелено и кашесто, ще хареса на малчуганите много по-малко, отколкото ястие, носещо посланието "усмивка". Така че при готвенето за малки деца е желателно да дадем още по-голяма свобода на фантазията си. С нашето предложение на тази страница със сигурност ще грабнете техния поглед, а след това и устенцата им!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за картофеното пюре:
  • 400 г обелени и нарязани картофи
  • 1 с. л. масло
  • 3 с. л. прясно мляко
  • за рибната смес:
  • 500 г рибно филе от треска или хек
  • 1 дафинов лист
  • 400 мл прясно мляко
  • 1 с. л. масло
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 домат, нарязан на ситно без семките
  • 2 с. л. брашно
  • 100 г настърган кашкавал
  • 1 с. л. нарязан копър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се слагат да се сварят на пара. Смачкват се с вилица, като се прибавят маслото и млякото. Подправят се на вкус.

  2. 2.

    Рибата с млякото се слагат в тиган. Прибавят се дафиновият лист и сол на вкус. Варят се около 7 мин. Рибата се изважда от млякото и се накъсва на парченца. Млякото се запазва.

  3. 3.

    Маслото се разтопява, прибавя се лукът и се сотира 3-4 мин. Слага се брашното, разбърква се 1 мин. и се налива прецеденото мляко. Бърка се, докато се сгъсти. Добавя се кашкавалът, рибата и доматите.

  4. 4.

    Сместа се разпределя в 4 намаслени купички. Отгоре се слагат мачканите картофи. Намазват се леко с масло и се запичат за 10-15 мин. На 200°С. Готовите пайчета се украсяват със зеленчуци.


Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари