Начало За нас Реклама Контакти

Винен кебап

Снимка за Винен кебап
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г свинско месо
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. масло
  • 2 глави кромид лук, нарязан на полумесеци
  • 1 с. л. доматено пюре или 2 настъргани домата
  • 2 ч. л. брашно
  • 50 мл червено вино
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Универсална зеленчукова подправка
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 1 дафинов лист
  • 1 к. л. смлян черен пипер
  • ½ к. л. смлян бахар
  • 200 мл гореща вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета, поръсва се с 1 ч.л. брашно.

  2. 2.

    Месото се разбърква и запържва в загрято олио. Налива се виното, съдът се захлупва и месото се задушава.

  3. 3.

    Отделно в маслото се запържва лукът до златисто, прибавят се доматеното пюре или доматите и останалата 1 ч.л. от брашното. Накрая се слагат черният пипер, бахарът, дафиновият лист и MAGGI® Вълшебен вкус Универсална зеленчукова подправка. Налива се водата и когато сместа заври, се прибавя към месото.

  4. 4.

    Кебапът се захлупва и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото. Сервира се поръсен с магданоз.


Галерия
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари