Винен кебап
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г свинско месо
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. масло
- 2 глави кромид лук, нарязан на полумесеци
- 1 с. л. доматено пюре или 2 настъргани домата
- 2 ч. л. брашно
- 50 мл червено вино
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Универсална зеленчукова подправка
- 1 с. л. нарязан магданоз
- 1 дафинов лист
- 1 к. л. смлян черен пипер
- ½ к. л. смлян бахар
- 200 мл гореща вода
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета, поръсва се с 1 ч.л. брашно.
- 2.
Месото се разбърква и запържва в загрято олио. Налива се виното, съдът се захлупва и месото се задушава.
- 3.
Отделно в маслото се запържва лукът до златисто, прибавят се доматеното пюре или доматите и останалата 1 ч.л. от брашното. Накрая се слагат черният пипер, бахарът, дафиновият лист и MAGGI® Вълшебен вкус Универсална зеленчукова подправка. Налива се водата и когато сместа заври, се прибавя към месото.
- 4.
Кебапът се захлупва и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото. Сервира се поръсен с магданоз.
Галерия
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари