Начало За нас Реклама Контакти

Вегетариански миди

Снимка за Вегетариански миди
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Изненадата и заблудата са използвани похвати в кулинарията и обикновено са само за добро. Например с тази рецепта вегетарианците могат да похапнат достоверни на външен вид миди с вкус на тиква и целина.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 200 г тиква цигулка
  2. 200 г целина
  3. 2 с. л. зехтин
  4. 1 с. л. ситно нарязан лук
  5. 1 ч. л. джинджифил, ситно нарязан
  6. 1 с. л. черни маслини, нарязани на ивички
  7. 1 с. л. оцет
  8. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  9. 1 с. л. ситно нарязан копър
  10. 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  11.  сол и черен пипер на вкус
  12. 8 мидени черупки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    С помощта на лъжичка или полусферичен уред за изрязване на плодове и зеленчуци тиквата и целината се нарязват на полусфери. Посоляват се.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се пускат нарязаните лук, джинджифил, тиква и целина. Разбъркват се 1-2 мин. Добавят се 2-3 с. л. вода и се захлупват за 4-5 мин., докато поомекнат.

  3. 3.

    Към тиквата и целината се добавят маслините, оцетът, чесънът, сол и пипер на вкус. Разбъркват се и се слагат копърът и магданозът.

  4. 4.

    Във всяка мидена черупка се поставят по едно парче тиква и целина, резенче маслина и лъжица от соса. Може да се подредят в тава и да се запекат, преди да се сервират.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари