Начало За нас Реклама Контакти

Веган шоколадови мъфини с кардамон и тонка

Снимка за Веган шоколадови мъфини с кардамон и тонка
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 6 часа за кокосовото мляко
I
Степен на трудност - Лесна

Забележителните аромати на тонка и кардамон са само едно от предимствата на тези вкусни, сочни и постни мъфини.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 400 г пълномаслено кокосово мляко от консерва
  • 60 мл олио от гроздови семки
  • 1½ ч. л. ябълков оцет
  • 160 г брашно
  • 170 г захар фин кристал
  • 40 г какао
  • ½ бобче тонка, фино настъргано
  • 1 щипка смлян кардамон
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • за крема:
  • 1 зряло авокадо
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 банан
  • 100 г пудра захар
  • 50 г какао, по желание 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Консервата кокосово мляко се слага в хладилника за поне 6 часа, без да се разклаща.

  • 2.

    В купа се смесват 250 г от течната част на кокосовото мляко, олиото и оцетът.

  • 3.

    В друга купа се разбъркват брашното, захарта, какаото, содата, бакпулверът, тонката, кардамонът и солта.

  • 4.

    Течната смес се прибавя към прахообразната и се разбърква с бъркалка около минута до пълна хомогенност. Сместа се разпределя в намаслени формички за мъфини. Пекат се в загрята фурна на 180° С около 20 мин. Изваждат се от формите и се охлаждат.

  • 5.

    Авокадото се обелва и се пасира с лимоновия сок. Добавят се захарта, пасираният банан и разбитата твърда бяла част от охладената консерва кокосово мляко.

  • 6.

    С получения крем се шприцоват мъфините и се поръсват по желание с нарязан шамфъстък и розов пипер.

  • 7.

    Тъй като авокадото се окислява много бързо и свежият зелен цвят се променя към кафеникав, към крема може да се добави какао или зеленият крем да се приготви преди сервиране.

Окт. 2016
Още подобни рецепти
Коментари