Веган овесени курабийки
СъставНеобходими продукти за 15 - 20 броя
- 1½ ч. ч. кафява захар
- 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1½ ч. ч. овесени ядки
- 2 с. л. ленено семе
- 1 пакетче бакпулвер
- 150 мл кокосово мляко
- 1 ч. л. ванилена есенция
- 30 мл ментов ликьор
- 180 мл олио от гроздови семки или лек зехтин
- 1½ ч. ч. орехи, нарязани
- 100 г сушени червени боровинки или стафиди
-
100 г тъмен шоколад 80%, нарязан на малки парченца
Начин на приготвяне
- 1.
В купа се смесват захарта, брашното, овесените ядки, лененото семе и бакпулверът. Отделно се разбъркват кокосовото мляко, ментовият ликьор, ванилената есенция и олиото.
- 2.
Всичко се разбърква заедно. Трябва да се получи влажно тесто. Към него се прибавят орехите, боровинките и шоколадът.
- 3.
От тестото се загребва с лъжица за сладолед и се пускат топки на по-голямо разстояние една от друга върху хартия за печене. Пекат се 11 - 15 мин. във фурна, загрята на 180˚ С. Отделят се от хартията, след като изстинат.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари