Туршия с камби и карфиол
Класическата туршиена комбинация от червени камби и карфиол s помощта на продуктите на Dr. Oetker вече няма нужда да престоява цяла нощ, за да бъде затворена в буркани.
СъставНеобходими продукти за 4 буркана по 800 мл
- 3 кг средно големи камби
- 1 глава карфиол
- 1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела или Пикант фикс люта Dr. Oetker
- 1,75 л вода
- 300 мл оцет (6% или 9%)
-
150 г захар
Начин на приготвяне
- 1.
Камбите се почистват и измиват. По-големите от тях се оставят цели, а по-малките се нарязват на парчета. Карфиолът се измива и се нарязва на малки главички, с които се пълнят камбите. Зеленчуците се подреждат в предварително измити и подготвени буркани.
- 2.
Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, може да се добaвят допълнително оцет и захар според желания вкуса. Подготвените зеленчуци се заливат с горещата марината, бурканите се разклащат добре и се долива марината, ако е необходимо. По желание може да се добавят клонки копър. Бурканите се затварят веднага.
- Още предложения и съвети на www.oetker.bg