Начало За нас Реклама Контакти

Туршия с камби и карфиол

Снимка за Туршия с камби и карфиол
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класическата туршиена комбинация от червени камби и карфиол s помощта на продуктите на Dr. Oetker вече няма нужда да престоява цяла нощ, за да бъде затворена в буркани.

СъставНеобходими продукти за 4 буркана по 800 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Камбите се почистват и измиват. По-големите от тях се оставят цели, а по-малките се нарязват на парчета. Карфиолът се измива и се нарязва на малки главички, с които се пълнят камбите. Зеленчуците се подреждат в предварително измити и подготвени буркани.

  • 2.

    Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, може да се добaвят допълнително оцет и захар според желания вкуса. Подготвените зеленчуци се заливат с горещата марината, бурканите се разклащат добре и се долива марината, ако е необходимо. По желание може да се добавят клонки копър. Бурканите се затварят веднага.

  •  
  • Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари