Туршия от патладжани, гъби и ядки
90
Време за приготвяне: 90 минути + 3-4 часа за патладжаните
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Преди време читателката ни Евгения Вълкова ни зарадва с две оригинални рецепти за туршии. Сега дойде моментът и сезонът да споделим on line тази с патладжаните.
СъставНеобходими продукти за 8-10 буркана
- 3,5 кг патладжани, обелени и нарязани на кубчета
- 1,5 кг гъби, нарязани на четвъртинки
- 250 г обелени сурови бадеми, цели
- 2 връзки магданоз, ситно нарязани
- 250 г чорбаджийски чушки, нарязани на ситно
- за маринатата:
- 500 мл вода
- 500 мл оцет
- 200 г олио
- 3-4 с. л. захар
- 2 с. л. сол
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се посоляват и престояват 3-4 часа.Отцеждат се и се изстискват.
- 2.
Продуктите за маринатата се варят 10 минути. Гъбите и патладжаните се попарват в нея.
- 3.
Накрая се прибавят чорбаджийските чушки, бадемите и магданозът.
- 4.
Туршията се реди в буркани от 400 мл, които се стерилизират 15 минути.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари