Турнедо със сос от сирене

Овалната форма и крехкостта са основните характеристики на едно турнедо. Оттам нататък всичко е въпрос на вдъхновение. А то не винаги изисква многобройни продукти и сложни техники. Доказателство е чудесният компаньон на месото – сосът от сирене.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 парчета свинско контрафиле по 200 г
- 10 парчета пушен бекон
- зехтин
- черен пипер на зърна
- 4 стръка зелен лук
- 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
- 250 мл сметана
- 150 г сирене фонтина, гауда или топено сирене
Начин на приготвяне
- 1.
Две парчета от бекона се нарязват на ситно. В тиган с малко зехтин се запържват леко отделно целите парченца бекон и отделно нарязаните. В същия тиган се запържват и стръкчетата пресен лук.
- 2.
Всяко парче филе се посолява леко и се поръсва с пипер. Около филетата се увиват по две цели парчета бекон и се завързват с бял памучен конец.
- 3.
Филетата се пекат на тиган, намазан със зехтин, от всяка страна по 3-4 мин.
- 4.
Загрява се сметаната и в нея се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон и се прибавя нарязаното на малки кубчета сирене. Бърка се, докато се разтопи. Филетата се запичат в загрята фурна на 200°С за 5-10 мин. и се сервират върху соса със стръкче зелен лук и ивички запържен бекон.