Царски сарми
Рецептата за царски сарми на столичния ресторант Checkpoint Charly, условно разделен на западна и източна част, е от нашата страна на някогашната желязна завеса и представя сърцатия характер на зимната ни кухня, в която съчетанието между свинско месо и кисело зеле е сред най-популярните и обичани класики.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г свински врат без кост
- 1,2 кг кисело зеле
- 60 г сухи чушки
- 280 г праз лук
- олио
- червен пипер
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото, сухите чушки и празът се нарязват на едро и се смесват. Добавят се олио, червен пипер и смлян черен пипер на вкус, като всичко се омесва добре.
- 2.
Сместа се завива в листа от кисело зеле.
- 3.
Готовите сарми се подреждат в тава и се поръсват с малко червен пипер и олио. Заливат се със зелев сок и се пекат на средно загрята фурна около 1 час.