Царевица на фурна
Едно добро ястие винаги трябва да съчетава в себе си всички основни хранителни вещества - въглехидрати, протеини и мазнини. И макар това да е желано условие, то не е достатъчно, за да бъде успешна една рецепта. В тази, освен хранителен баланс, със сигурност ще откриете и нужните чудесна вкусова комбинация и апетитен образ.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 ч. ч. млечна царевица, прясна, замразена или от консерва
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 400 мл прясно мляко
- 200 г бекон, нарязан на кубчета
- 2 с. л. копър, нарязан на ситно
- 200 г пушен кашкавал, настърган
Начин на приготвяне
- 1.
Царевицата се сварява в 2 ч. ч. вода за 20 мин. и се отцежда.
- 2.
Беконът се запържва до златисто в 1 с. л. масло и се добавят чушките, разбъркват се 3-4 мин. и се отстраняват от огъня.
- 3.
В останалото загрято масло се запържва брашното и бавно се налива млякото. Бърка се, докато се сгъсти. Добавя се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
- 4.
Смесват се царевицата, бешамелът, сместа с бекона, копърът и кашкавалът. Изпича се в тавичка или глинен съд за 20 мин. във фурна загрята до 200°С.