Начало За нас Реклама Контакти

Царевица на фурна

Снимка за Царевица на фурна
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Едно добро ястие винаги трябва да съчетава в себе си всички основни хранителни вещества - въглехидрати, протеини и мазнини. И макар това да е желано условие, то не е достатъчно, за да бъде успешна една рецепта. В тази, освен хранителен баланс, със сигурност ще откриете и нужните чудесна вкусова комбинация и апетитен образ.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 ч. ч. млечна царевица, прясна, замразена или от консерва
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 400 мл прясно мляко
  • 200 г бекон, нарязан на кубчета
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 200 г пушен кашкавал, настърган

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Царевицата се сварява в 2 ч. ч. вода за 20 мин. и се отцежда.

  2. 2.

    Беконът се запържва до златисто в 1 с. л. масло и се добавят чушките, разбъркват се 3-4 мин. и се отстраняват от огъня.

  3. 3.

    В останалото загрято масло се запържва брашното и бавно се налива млякото. Бърка се, докато се сгъсти. Добавя се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.

  4. 4.

    Смесват се царевицата, бешамелът, сместа с бекона, копърът и кашкавалът. Изпича се в тавичка или глинен съд за 20 мин. във фурна загрята до 200°С.


Галерия
Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари