Топла салата с царевица
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Макар вкусът ѝ да е по-скоро сладък, тази салата с лекота може да мине за основно ястие особено в неформалната обстановка на домашната вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 резена бекон, нарязан на ивици
- 1 ч. л. зехтин
- 8 печени чушки, нарязани на ивици
- 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
- 1 кутия царевица на зърна, 850 мл
- 1 ч. л. сушен копър
- сол ипипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Беконът се слага в загретия зехтин и се разбърква, докато се зачерви.
- 2.
Добавят се чесънът и чушките. Разбъркват се, докато се усети ароматът на чесъна.
- 3.
Прибавя се царевицата, разбърква се 3-4 мин. подправя се на вкус със сол и пипер и се разбърква с копъра. Разбърква се още минута и се поднася топло.
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари