Топла рибена салата
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази сгряваща душата и омайваща сетивата рибна салата навява хубави морски копнежи и спомени.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г пресни картофи
- 300 г филе от пушена риба – паламуд, пъстърва, сьомга, халибут
- 100 г крехки листа от спанак или зелена салата
- 1 глава червен лук, нарязана на кръгчета
- 2 с. л. джоджен, нарязан на ситно
- сол, пипер, зехтин и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пресните картофи се срязват на две и се сваряват за 15 мин. в леко подсолена вода. Отцеждат се.
- 2.
Още горещите картофи се смесват с накъсаната на парченца риба, спанака, джоджена и лука. Овкусява се със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.
- 3.
Салатата се сервира върху листа от спанак.
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари