Начало За нас Реклама Контакти

Топла рибена салата

Снимка за Топла рибена салата
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази сгряваща душата и омайваща сетивата рибна салата навява хубави морски копнежи и спомени.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г пресни картофи
  2. 300 г филе от пушена риба – паламуд, пъстърва, сьомга, халибут
  3. 100 г крехки листа от спанак или зелена салата
  4. 1 глава червен лук, нарязана на кръгчета
  5. 2 с. л. джоджен, нарязан на ситно
  6.  сол, пипер, зехтин и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пресните картофи се срязват на две и се сваряват за 15 мин. в леко подсолена вода. Отцеждат се.

  2. 2.

    Още горещите картофи се смесват с накъсаната на парченца риба, спанака, джоджена и лука. Овкусява се със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.

  3. 3.

    Салатата се сервира върху листа от спанак.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари