Топчета от пушена риба и бадеми
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Интензивният опушен аромат на рибата в тази рецепта е деликатно смекчен от млечните тонове на маслото и сметаната, както и от естествената растителна свежест на зелените подправки и лимона. Така тази по първоначална идея рецепта за парти чудесно ще изиграе и ролята на фино вечерно предястие.
СъставНеобходими продукти за 18 броя
- 200 г филе от пушена риба – пъстърва, скумрия
- 2 с. л. заквасена сметана
- 1 с. л. меко масло
- 1 ч. л. едрозърнеста горчица
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- 1 с. л. пресен лук, нарязан на дребно
- 1 ч. л. каперси, нарязани на ситно или нарязани зелени маслини
- 50 г запечени филирани бадеми за овалване
Начин на приготвяне
- 1.
Месото от рибата се смачква с вилица и се смесва с останалите продукти.
- 2.
От получената смес се правят топчици, които се овалват в бадемите и се охлаждат.
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари