Тиролски коледни кнедли
Коледа в Алпите е олицетворение на понятието зимна приказка. Навън вали сняг на парцали, горят огромни цепеници в камината, свещи придават мека и уютна светлина, а в чашите искри руйно червено вино, или пък се пени златиста биричка. Умеят планинците да си угаждат, особено по празниците през зимата, когато добитъкът е прибран в оборите, а по ски-пистите щъкат само туристи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- ½ отлежала франзела, нарязана на малки кубчета
- 300 г пушен свински врат, нарязан на дребни кубчета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 с. л. нарязан магданоз
- 5 с. л. брашно
- 2 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- черен пипер на вкус
- за гарнитура:
- 400 г кисело зеле
- 2 с. л. зехтин
- черен пипер на вкус
- 1 стрита люта суха червена чушка
Начин на приготвяне
- 1.
Пушеният врат и лукът се запържват в тиган с малко мазнина, докато се зачервят. Прибавят се хлябът и магданозът. Бъркат се няколко минути на огъня. След което се оставят да изстинат.
- 2.
Разбиват се яйцата с млякото и 1 ч.л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
- 3.
С яйчната смес се залива хлебната смес и се поръсва с брашното. Всичко се омесва и се оставя да почине 10 мин.
- 4.
През това време се слагат да заврят 3 л вода с 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. От готовото "тесто" се правят 12 топки, които се пускат във вряща вода.
- 5.
Кнедлите врят 15 мин. и се изваждат с решетеста лъжица. Сервират се със задушеното в зехтина кисело зеле, подправено с лютата чушка и черен пипер на вкус.