Тиквена супа
![Снимка за Тиквена супа](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Tikvena_supa_s_bekon.jpg)
Тиквата, тази едра есенна красавица с оранжева същност, при разкрасяването си не се ограничава само със сладките нотки на канелата и орехите. Всъщност месните тонове на бекона и индийското орехче, както и целиновият аромат и стоят не по-зле, особено, когато твърдият й характер е сведен до нежна крем супа.
СъставНеобходими продукти за 4
- 500 г почистена тиква
- 250 г моркови
- 100 г целина
- 1 малка глава лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън
- 2 с. л. зехтин или олио
- 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
- 2 с. л. маскарпоне или крем сирене, по желание
- 200 г бекон, нарязан на тънки парчета, по желание
- 1 с. л. сметана за гарниране, по желание
- лимонов сок, индийско орехче и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквата, морковите и целината се обелват и се нарязват на кубчета.
- 2.
Зехтинът се загрява и в него се запържват съвсем леко лукът и чесънът. Добавят се нарязаните зеленчуци, разбъркват се 2-3 мин. Добавя се 1 л гореща вода и се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон.
- 3.
Супата се оставя да къкри около 10-15 мин., или докато зеленчуците омекнат. Всичко се пасира и се добавя маскарпонето. Овкусява се с лимоновия сок, индийското орехче и черния пипер.
- 4.
Беконът се зачервява от двете страни в сгорещен тиган без мазнина.
- 5.
Супата се гарнира с бекона и няколко капки сметана, по желание.