Тиква с орехов сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Сладостта на тиквата, плътността на орехите и свежестта на зелениите създават това радостно предястие, което разчупва каноните на българския вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг тиква
- 100 г запечени орехи
- 1 скилидка чесън
- 1 ч. ч. рукола или листа магданоз
- 100 мл зехтин
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквата се нарязва на резени, леко се посолява, поръсва се с шарен пипер и зехтин и се слага във фурна, загрята на 210˚ С за 30 - 40 мин., или докато омекне.
- 2.
Орехите се счукват или се смилат в робот заедно с чесъна и половината от зелените листа. Малко по малко се налива останалият зехтин. Посолява се на вкус.
- 3.
Топлата тиква се залива със соса и се поднася с останалите зелени листа.
Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари