Начало За нас Реклама Контакти

Тиква с орехов сос

Снимка за Тиква с орехов сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладостта на тиквата, плътността на орехите и свежестта на зелениите създават това радостно предястие, което разчупва каноните на българския вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг тиква
  2. 100 г запечени орехи
  3. 1 скилидка чесън
  4. 1 ч. ч. рукола или листа магданоз
  5. 100 мл зехтин
  6.  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквата се нарязва на резени, леко се посолява, поръсва се с шарен пипер и зехтин и се слага във фурна, загрята на 210˚ С за 30 - 40 мин., или докато омекне.

  2. 2.

    Орехите се счукват или се смилат в робот заедно с чесъна и половината от зелените листа. Малко по малко се налива останалият зехтин. Посолява се на вкус.

  3. 3.

    Топлата тиква се залива със соса и се поднася с останалите зелени листа.


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари