Тикил гомен
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Деликатно подправените задушени зеленчуци са традиционна етиопска рецепта, която често се сервира по време на дългите и чести пости.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 с. л. фъстъчено олио
- 4 моркова, тънко нарязани
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. смлян черен пипер
- ½ ч. л. смлян кимион
- 1 щипка куркума
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 люта чушка, ситно нарязана
- ½ глава зеле, едро нарязано
-
2 сладки или обикновени картофа, нарязани на кубчета
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и в него е слагат лукът и морковите. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин.
- 2.
Добавят се солта, пиперът, кимионът, джинджифилът, куркумата, лютата чушка. Разбъркват се 1 мин. и се слагат зелето и картофите. Налива се ½ ч. ч. гореща вода или зеленчуков бульон.
- 3.
Ястието се покрива и се оставя да къкри 30 мин., докато омекнат зеленчуците.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари