Начало За нас Реклама Контакти

Тикил гомен

Снимка за Тикил гомен
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Деликатно подправените задушени зеленчуци са традиционна етиопска рецепта, която често се сервира по време на дългите и чести пости.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 с. л. фъстъчено олио
  2. 4 моркова, тънко нарязани
  3. 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
  4. ½ ч. л. сол
  5. ½ ч. л. смлян черен пипер
  6. ½ ч. л. смлян кимион
  7. 1 щипка куркума
  8. 1 с. л. настърган джинджифил
  9. 1 люта чушка, ситно нарязана
  10. ½ глава зеле, едро нарязано
  11. 2 сладки или обикновени картофа, нарязани на кубчета
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява и в него е слагат лукът и морковите. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин.

  2. 2.

    Добавят се солта, пиперът, кимионът, джинджифилът, куркумата, лютата чушка. Разбъркват се 1 мин. и се слагат зелето и картофите. Налива се ½ ч. ч. гореща вода или зеленчуков бульон.

  3. 3.

    Ястието се покрива и се оставя да къкри 30 мин., докато омекнат зеленчуците.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари