Терин с пушена сьомга и крем-сирене
Сьомгата безспорно е една от най-вкусните риби, а великолепните й качества още повече изпъкват в това атрактивно парти предложение. В него тя е в компанията на черен хляб и два апетитни пастета от крем-сирене с различни подправки.
СъставНеобходими продукти за 15 броя
- 3 големи филии черен хляб
- 400 г крем-сирене или извара
- 2 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. лютив червен пипер
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. настърган хрян
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 2 с. л. нарязан копър
- 150 г пушена сьомга (пъстърва)
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се разделя на две части. Към едната се прибавят пюрето, червеният пипер и чесънът, а към другата - лукът, хрянът, копърът и джинджифилът. Отделят се 2 с.л. от оранжевата смес за украса.
- 2.
Филия от хляба се намазва с половината от бялата смес, покрива се с половината сьомга и отгоре се намазва слой с половината от оранжевата смес. Втората филия се приготвя в същата последователност. Отгоре се поставя третата филия.
- 3.
Теринът се опакова с фолио и се слага във фризера за 40-50 мин. Изважда се и се нарязва на пастички. Украсява се със заделеното оранжево сирене, листенца магданоз или копър.