Начало За нас Реклама Контакти

Текс-мекс пиле с ориз и зеленчуци

Снимка за Текс-мекс пиле с ориз и зеленчуци
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешкото месо с ориз е универсален избор за всеки сезон, но в случая ви го поднасяме с хрупкави есенни камби и царевица. Освен че е гарантирано вкусно, това ястие с американски произход се приготвя лесно и бързо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. дългозърнест ориз
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 1 ч. ч. нарязани зелени камби
  • 1 ч. ч. нарязани червени камби
  • 1 ч. ч. мариновани цели царевички
  • 4 пилешки гърди
  • ½ ч. ч. настъргано сирене чедар или кашкавал тип "Балкан"
  •  зелен лук за гарниране
  •  люти чушки за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се сипват ситно нарязаните лук и чесън и се разбъркват, докато добият златист цвят. Добавят се пилешките гърди и се запържват леко от всички страни, след което се изваждат.

  2. 2.

    Сипва се оризът и се разбърква, след което се прибавят MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, камбите, нарязаният на полумесеци лук и царевицата. Наливат се 2 ч. ч. вода и когато сместа заври, се добавят пилешките гърди. Сместа се изсипва в тавичка, поръсва се със сиренето и се запича за 20 мин. в загрята на 200° С фурна.

  3. 3.

    Готовото ястие се поръсва с нарязан пресен лук и тънко нарязани люти чушки.

Вариации - *Целите консервирани царевички могат да се заменят със замразена царевица. * Преди ястието да се запече, може да се покрие с резени домати.

Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари