Текс-мекс пиле с ориз и зеленчуци
Пилешкото месо с ориз е универсален избор за всеки сезон, но в случая ви го поднасяме с хрупкави есенни камби и царевица. Освен че е гарантирано вкусно, това ястие с американски произход се приготвя лесно и бързо.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч. ч. дългозърнест ориз
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 ч. ч. нарязани зелени камби
- 1 ч. ч. нарязани червени камби
- 1 ч. ч. мариновани цели царевички
- 4 пилешки гърди
- ½ ч. ч. настъргано сирене чедар или кашкавал тип "Балкан"
- зелен лук за гарниране
- люти чушки за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио се сипват ситно нарязаните лук и чесън и се разбъркват, докато добият златист цвят. Добавят се пилешките гърди и се запържват леко от всички страни, след което се изваждат.
- 2.
Сипва се оризът и се разбърква, след което се прибавят MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, камбите, нарязаният на полумесеци лук и царевицата. Наливат се 2 ч. ч. вода и когато сместа заври, се добавят пилешките гърди. Сместа се изсипва в тавичка, поръсва се със сиренето и се запича за 20 мин. в загрята на 200° С фурна.
- 3.
Готовото ястие се поръсва с нарязан пресен лук и тънко нарязани люти чушки.
Вариации - *Целите консервирани царевички могат да се заменят със замразена царевица. * Преди ястието да се запече, може да се покрие с резени домати.