Tarte flambée
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Типично за Елзас вкусно и лесно ястие, което може да се сервира като предястие или самостоятелно. Истинска соната за елзаски ризлинг.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г хлебно или бутертесто
- 2 големи глави червен лук, нарязан на кръгчета
- 6 с. л. сметана
- 100 г бекон, нарязан на тънки ивици
- 100 г сирене мюнстер, по желание
- 2 с. л. олио
- черен пипер на вкус
- индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тестото се разточва много тънко върху хартия за печене и се слага в тава.
- 2.
Сметаната се овкусява с пипер и индийско орехче.
- 3.
Върху тестото се подреждат лукът, беконът и сиренето. Всичко се залива със сметаната и олиото. Пече в загрята фурна на 230°С. Сервира се гореща.
Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари