Начало За нас Реклама Контакти

Tarte flambée

Снимка за Tarte flambée
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Типично за Елзас вкусно и лесно ястие, което може да се сервира като предястие или самостоятелно. Истинска соната за елзаски ризлинг.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г хлебно или бутертесто
  • 2 големи глави червен лук, нарязан на кръгчета
  • 6 с. л. сметана
  • 100 г бекон, нарязан на тънки ивици
  • 100 г сирене мюнстер, по желание
  • 2 с. л. олио
  •   черен пипер на вкус
  •   индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тестото се разточва много тънко върху хартия за печене и се слага в тава.

  2. 2.

    Сметаната се овкусява с пипер и индийско орехче.

  3. 3.

    Върху тестото се подреждат лукът, беконът и сиренето. Всичко се залива със сметаната и олиото. Пече в загрята фурна на 230°С. Сервира се гореща.


Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари