Пекан пай
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- за тестото:
- 300 г брашно
- 160 г масло
- ½ ч. л. морска сол
- за пълнежа:
- 3 яйца
- 200 мл глюкоза
- 170 г тъмна кафява захар
- 200 г пекани или орехи
- 50 г стопено масло
- 1 щипка сол
-
1 ч. л. ванилена захар
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява, смесва се със солта и се стрива на трохи с маслото. Сместа се притиска по дъното на намаслена тавичка с диаметър 26 - 28 см. Оставя се в хладилника за 30 мин. Пече се 20 мин. във фурна, загрята на 170˚ С.
- 2.
За пълнежа яйцата се разбъркват с глюкозата, захарта, солта, маслото и пеканите.
- 3.
Сместа се сипва в изпечената кора и се запича още 25 - 30 мин. или докато пълнежът се втвърди. Охлажда се и се нарязва.
Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари