Тарт с извара и коприва
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 500 г бутер тесто
- 1 с. л. масло
- 3 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 300 г коприва, спанак и/или рукола
- 4 яйца
- 250 г фина извара или крем-сирене
- 100 г заквасена сметана
- 1 с. л. микс Домати и билки
- сол и черен пипер на вкуса
Начин на приготвяне
- 1.
Тестото се разстила на дъното на тавичка, застлана с хартия за печене, и се пече 10 мин. на 200° С.
- 2.
Маслото се загрява и в него се слагат лукът, чесънът и копривата. Разбъркват се 3-4 мин. на тих огън.
- 3.
Разбъркват се яйцата с изварата, заквасената сметана, миксът и задушените зелении. Добавят се сол и пипер на вкус. Сипва се върху запечената кора. Пече се 25 - 30 мин., докато сместа се зачерви.
Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари