Начало За нас Реклама Контакти

Тарта със сирене и грозде

Снимка за Тарта със сирене и грозде
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Често деликатесните сирена с интанзивен вкус се предлагат с прясно грозде, но тази комбинация е чудесна и като плънка на тарта с хрупкаво тесто.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г бутертесто
  2. 200 г френско козе сирене
  3. 100 г синьо сирене
  4. 1 ч. ч. грозде без семки
  5. 1 ч. л. прясна мащерка
  6. 100 г орехи
  7. 50 мл зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутертестото се разточва тънко. Слага се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се пече 10 мин. в предварително загрята на 210° С фурна. Изважда се и още докато е горещо, се притиска с помощта на кухненска ръкавица, за да стане по-плоско.

  2. 2.

    Върху запеченото тесто се разпределят натрошените сирена, гроздето, орехите, всичко се поръсва с мащерката и зехтина.

  3. 3.

    Тартата се запича 20 мин. или докато се зачерви. Поднася се топла.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари