Тарта със сирене и грозде
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Често деликатесните сирена с интанзивен вкус се предлагат с прясно грозде, но тази комбинация е чудесна и като плънка на тарта с хрупкаво тесто.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г бутертесто
- 200 г френско козе сирене
- 100 г синьо сирене
- 1 ч. ч. грозде без семки
- 1 ч. л. прясна мащерка
- 100 г орехи
-
50 мл зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Бутертестото се разточва тънко. Слага се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се пече 10 мин. в предварително загрята на 210° С фурна. Изважда се и още докато е горещо, се притиска с помощта на кухненска ръкавица, за да стане по-плоско.
- 2.
Върху запеченото тесто се разпределят натрошените сирена, гроздето, орехите, всичко се поръсва с мащерката и зехтина.
- 3.
Тартата се запича 20 мин. или докато се зачерви. Поднася се топла.
Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари