Тарта с къпини
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за тестото:
- 250 г брашно
- 50 г пшеничен грис
- 80 г фина кристална захар
- ½ ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела
- 180 г масло
- 1 белтък
- 1 жълтък за намазване
- 2 с. л. слънчогледови семки за поръсване
- за пълнежа:
- 300 г къпини
- 1 с. л. царевично нишесте
- 3 с. л. кафява захар
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и се смесва с гриса, канелата, бакпулвера и захарта. Слага се маслото и се стрива на трохи. Прибавя се белтъкът.
- 2.
Сместа се оставя да престои 20 мин. и след това се разточва на кръг с диаметър 30 см върху хартия за печене.
- 3.
Къпините се разбъркват със захарта и нишестето и се сипват в средата на тестото. Разпределят се в кръга, като трябва да остане ръб с ширина 5 см. Ръбът на кората се загръща над плънката, като леко се надипля, намазва се с жълтъка и се поръсва със семките.
- 5.
Тартата се пече 30 - 40 мин в загрята фурна на 170˚ С.
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари