Тарта с камамбер и домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Ето един лесен вариант за приготвяне на вкусна средиземноморска тарта. Уверете се, че тестото се е запекло добре, преди да сложите останалите ингредиенти – така доматите няма го навлажнят твърде много и то ще остане по-крехко.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г бутертесто
- 3 с. л. маслинена паста
- 1 с. л. листа от прясна мащерка
- 2 средни домата, нарязани на тънки кръгчета
- 200 г камамбер, нарязан на тънки триъгълни парчета
- 2 с. л. босилек, ситно нарязан
-
2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Тестото се разточва така, че да покрие дъното на форма с диаметър 26 см. Слага се да се запече 15 мин. на 220° С. Изважда се от фурната и с кухненска ръкавица се притиска надигнатото тесто. Намазва се с маслинената паста и се поръсва с мащерката.
- 2.
Покрива се с резени домати и камамбер, като се редуват. Отгоре се поръсва с босилека и зехтина.
- 3.
Пече се още 15 мин. във фурна, загрята на 200° С.
Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари