Начало За нас Реклама Контакти

Табуле

Снимка за Табуле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вероятно някои хора няма да оценят подобаващо тази емблематична за Близкия Изток салата, и то само заради високото съдържание на магданоз. За сметка на това любителите на свежата подправка ще намерят едно от най-добрите й кулинарни приложения.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 5-6 връзки магданоз
  • 1 връзка репички
  • 1 връзка  зелен лук
  • 1 краставица
  • 1-2 с. л. булгур
  •   сокът на 3 лимона
  • 1 голяма салата
  • 1 домат
  •   зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Булгурът, ако е български, се залива с вряща вода и се оставя да кисне 30-40 мин. Ако е арабски, се накисва в гореща вода само за 20 мин., тъй като за този булгур житото е сварено предварително, а после изсушено и натрошено.

  2. 2.

    Магданозът се почиства от дръжките и се нарязва на ситно в купа. Прибавят се доматът, репичките, краставицата и сърцевината на салатата, нарязани на малки кубчета или на ситно.

  3. 3.

    Слагат се ситно нарязаният зелен лук и прясно изцеденият лимонов сок, а след това и булгурът. Посолява се, полива се със зехтин и всичко се разбърква много внимателно.


Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари