Начало За нас Реклама Контакти

Свинско с кайсиева глазура

Снимка за Свинско с кайсиева глазура
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

С тази оригинална, семпла и стилна рецепта, особено подходяща за зимата, Марийка Тодорова от Бургас спечели 11-тия кръг от кулинанрния конкурс на списание "Меню"

СъставНеобходими продукти за 6

  • 2 кг свински ребърца или месо от корема
  • 250 г сушени кайсии
  • 4 с. л. кайсиев ликьор
  • 4 с. л. винен оцет
  • 4 с. л. тъмен соев сос
  • 100 г кафява захар
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 ч. л. счукан пресен джинджифил

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кайсиите се накисват за едно денонощие и след като се отцедят и поизсушат, се претриват на пюре през сито.

  2. 2.

    Месото се пече на 190° С 30 мин. Отливат се отделените сокове и се смесват с останалите продукти.

  3. 3.

    С така получената смес месото отново се залива и се пече още 30-40 мин.


Видео
Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари