Свинско с булгур
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г свинско месо от бута, нарязано на парчета
- 2 ч. ч. булгур
- 7 с. л. масло
- 2½ ч. ч. вода
- 3 глави лук, нарязан на ситно
- 1-2 люти чушки, на вкус
- 3 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се запържва в 3 с.л. от маслото. Прибавя се месото. Задушава се, докато остане на мазнина. Прибавят се доматеното пюре, черният пипер и 1 ч.ч. вода. Месото се оставя да ври около 1 час. Ако има нужда се долива по половин чаша вода. Когато стане крехко се отдръпва от огъня.
- 2.
Булгурът се измива и се отцежда добре. Запържва се в останалото масло, заедно с лютите чушки. Поръсва се със сол, залива се с 2 ч.ч. гореща вода и се прибавя месото.
- 3.
Ястието се слага да се пече в загрята фурна на 180°С, докато поеме цялата вода.
- 4.
Сервира се, поръсено с пресен магданоз.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари