Свинско руло със спанак и гъби
Богато и засищащо пролетно ястие, в което в симфония от вкусове са съчетани крехко свинско месо, гъби, пресен лук, спанак и кедрови ядки. Всичко това е допълнено със сметанов сос с аромат на розмарин.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г свинско филе
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
- 2 с. л. олио
- за плънката:
- 1 връзка пресен лук
- 2 с. л. олио
- 1 ч. ч. пресни или мариновани гъби, нарязани на филии
- 2 с. л. бяло вино
- 2 ч. ч. пресен спанак
- 3 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
- 2 с. л. кедрови ядки или бадеми, нарязани на едро
- черен пипер на вкус
- за соса:
- 1 ч. ч. течна сметана
- ½ глава лук, нарязана на ситно
- 1 с. л. краве масло
- 1 с. л. бяло вино
- ½ ч. л. нарязан на ситно розмарин
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се разрязва на ширина така, че да се получи тънък правоъгълник. Намазва се от двете страни с олио и се обтрива с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки.
- 2.
За плънката олиото се загрява и в него се слага да се задуши лукът. Прибавят се гъбите и виното и се разбъркват, докато се изпари течността. Сипва се спанакът, разбърква се, докато завехне, прибавят се трохите и ядките и се отстранява от огъня. Подправя се с черен пипер.
- 3.
Рулото се пълни с получената плънка и се завързва на няколко места с конец. Слага се да се пече за 30 мин. на 190°С.
- 4.
Сосът се приготвя, като в сгорещеното масло се задушава лукът. Добавя се виното и след като се изпари, се слагат сметаната и розмаринът. Разбъркват се 1 мин. и се отстраняват от котлона. Рулото се нарязва на парчета и се сервира със соса и прясна салата.
Вариации - Сложете крем-сирене в плънката.