Свинско роле с моцарела
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за ролетата:
- 4 по-широки парчета свинско контрафиле от средната част
- 1 връзка босилек, нарязан на ситно
- 1 ч. л. лимонов сок
- 100 г сирене моцарела или прясно сирене, нарязано на тънки резени
- 100 г крема сирене
- 1 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 50 г пушена шунка, нарязана на 4 тънки парченца
- 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
- 3 с. л. зехтин
- 250 г горещ месен бульон
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. нишесте
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Всяко парче филе се начуква леко, за да му се придаде форма на правоъгълник и се поръсва със сол и пипер.
- 2.
Крема сиренето се обърква с нарязания босилек, зехтина и лимоновия сок. Всяко парче месо се намазва със слой крема сирене, върху него се слага резенчето шунка, върху него - моцарелата, кубчетата домати и чесънът, нарязан на тънки кръгчета. Месото се завива на стегнати рулца, които се фиксират с конец или клечка за зъби от двете страни.
- 3.
Всяко рулце се изпържва леко в зехтина. След това всички рулца се слагат в тавичка, заливат се с бульона и се запичат за 45 мин. под капак на 180°С.
- 4.
Щом се изпекат рулцата, се отстраняват конците. Нишестето се разтваря в доматеното пюре и се слага в останалия прецеден бульон от печенето. Сосът се слага на котлона да поври, докато се сгъсти.