Начало За нас Реклама Контакти

Свинско роле с моцарела

Снимка за Свинско роле с моцарела
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за ролетата:
  • 4 по-широки парчета свинско контрафиле от средната част
  • 1 връзка босилек, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 100 г сирене моцарела или прясно сирене, нарязано на тънки резени
  • 100 г крема сирене
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г пушена шунка, нарязана на 4 тънки парченца
  • 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 3 с. л. зехтин
  • 250 г горещ месен бульон
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. нишесте
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всяко парче филе се начуква леко, за да му се придаде форма на правоъгълник и се поръсва със сол и пипер.

  2. 2.

    Крема сиренето се обърква с нарязания босилек, зехтина и лимоновия сок. Всяко парче месо се намазва със слой крема сирене, върху него се слага резенчето шунка, върху него - моцарелата, кубчетата домати и чесънът, нарязан на тънки кръгчета. Месото се завива на стегнати рулца, които се фиксират с конец или клечка за зъби от двете страни.

  3. 3.

    Всяко рулце се изпържва леко в зехтина. След това всички рулца се слагат в тавичка, заливат се с бульона и се запичат за 45 мин. под капак на 180°С.

  4. 4.

    Щом се изпекат рулцата, се отстраняват конците. Нишестето се разтваря в доматеното пюре и се слага в останалия прецеден бульон от печенето. Сосът се слага на котлона да поври, докато се сгъсти.


Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари