Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе с орехи

Снимка за Свинско филе с орехи
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Свинското и глиганското месо са много характерни за областта на тосканския град Пистоя, откъдето е и Кристиан Грасо, шеф-готвач на ресторант Tettuccio, чиято рецепта ви предлагаме.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 свински бон филета по 200 - 250 г
  •  брашно за овалване на месото
  • 120 г масло
  • 150 мл марсала
  • 200 г орехи, ситно начукани или смлени
  • 8 глави шалот, нарязани на лунички
  • 6 с. л. зехтин
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    В тиган, загрят на умерен огън, се слага зехтин. Филето, предварително оваляно в смес от брашно, сол и черен пипер, се запържва леко от всички страни и се изважда.

  • 2.

    В тигана се добавя маслото и като се разтопи, филето се връща обратно и отново се запържва няколко минути. Добавят се 100 мл марсала и се оставя да се поизпари. Месото се изважда отново.

  • 3.

    В тигана се слагат лукът и орехите, разбъркват се около 3 мин., добавя се останалата марсала и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Месото се поднася в чиния, залято със соса от тигана.

  •  
Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари