Начало За нас Реклама Контакти

Свинско филе на скара с гарнитура от печени картофи

Снимка за Свинско филе на скара с гарнитура от печени картофи
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

За добре приготвено на скара месо мариноването е особено важно. Освен, че така се придава допълнителен вкус, съставките на маринатата ускоряват готвенето. В това може да се убедите, ако опитате тази рецепта. А чудесната гарнитура от запечени сладки и обикновени картофи заслужава цялото ви внимание.

СъставНеобходими продукти за 4

  • за месото:
  • 2 свински бонфилета
  • 6 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 2 стръка розмарин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. лимонова кора, настъргана
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 1 ч. л. смлян шарен пипер
  • за картофите:
  • 2 големи картофа
  • 2  сладки картофа
  • 1 голяма глава лук, нарязана на дебели филии
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 2 скилидки пресован чесън, по желание
  • 1 с. л. лимонов сок
  •   сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, горчицата, чесънът, лукът, оцетът, лимоновата кора и пиперът. Филетата се намазват добре със сместа, поръсват се отвсякъде с целите листа розмарин и леко се посоляват. Оставят се да постоят поне 4 часа в хладилник.

  2. 2.

    Месото се изпича под капак на средно силна температура, по 3 мин. от всяка страна. Не се обръща и размества прекалено често.

  3. 3.

    Картофите и сладките картофи се сваряват заедно с кората за 10 мин. Оставят се да изстинат и се нарязват на шайби с дебелина 5 мм. Разбъркват се със зехтина, лимоновия сок, чесъна, магданоза, сол и пипер на вкус. Пекат се около 2 мин. от всяка страна на средно загрята скара.

Времето за приготвяне на това ястие е около 5 часа с мариноването

Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари