Свинско бонфиле с гъби и зелени маслини
Българската традиция изисква месото да се готви дълго, по няколко начина в едно ястие, и понякога това води до не чак толкова вкусни резултати. От тази рецепта ясно се вижда, че шепа пресни подправки и 5-6 минути термична обработка са напълно достатъчни за апетитното състояние на свинското месо. Разбира се, визията и текста не са достатъчни, затова най-добре е сами да уверите обонянието и вкуса си в това.
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 свински бонфилета
- 3 с. л. зехтин
- ½ ч. л. риган
- ½ ч. л. мащерка
- ½ ч. л. розмарин
- сол, черен пипер на вкус
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 ч. ч. мариновани гъби
- ½ ч. ч. зелени маслини с бадеми
- 2 пресни домата или от консерва
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се срязват на две по дължина и се натриват със сол, мащерка, риган, розмарин и черен пипер. В тиган се нагорещява зехтинът и в него се сотират за 5-6 мин. филетата от всички страни. Изваждат се. Като поизстинат, се нарязват.
- 2.
Доматите се обелват, почистват се от семките, и се нарязват на малки кубчета.
- 3.
В същия тиган се слагат чесънът и гъбите. След 3-4 мин. се прибавят маслините. След още 2 мин. се слага месото, разбърква се добре и се сипват доматите. Всичко се разбърква 3-4 мин, поръсва се с магданоз и се сервира.
Идея - вместо зелени маслини, опитайте с маринован артишок