Начало За нас Реклама Контакти

Свинско бонфиле с гъби и зелени маслини

Снимка за Свинско бонфиле с гъби и зелени маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Българската традиция изисква месото да се готви дълго, по няколко начина в едно ястие, и понякога това води до не чак толкова вкусни резултати. От тази рецепта ясно се вижда, че шепа пресни подправки и 5-6 минути термична обработка са напълно достатъчни за апетитното състояние на свинското месо. Разбира се, визията и текста не са достатъчни, затова най-добре е сами да уверите обонянието и вкуса си в това.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 свински бонфилета
  • 3 с. л. зехтин
  • ½ ч. л. риган
  • ½ ч. л. мащерка
  • ½ ч. л. розмарин
  •  сол, черен пипер на вкус
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. ч. мариновани гъби
  • ½ ч. ч.  зелени маслини с бадеми
  • 2 пресни домата или от консерва
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се срязват на две по дължина и се натриват със сол, мащерка, риган, розмарин и черен пипер. В тиган се нагорещява зехтинът и в него се сотират за 5-6 мин. филетата от всички страни. Изваждат се. Като поизстинат, се нарязват.

  2. 2.

    Доматите се обелват, почистват се от семките, и се нарязват на малки кубчета.

  3. 3.

    В същия тиган се слагат чесънът и гъбите. След 3-4 мин. се прибавят маслините. След още 2 мин. се слага месото, разбърква се добре и се сипват доматите. Всичко се разбърква 3-4 мин, поръсва се с магданоз и се сервира.

Идея - вместо зелени маслини, опитайте с маринован артишок

Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари