Свински шишчета със зелени банани и бекон от Барбадос
На Карибските острови бананите са една от основните селскостопански култури и затова не е чудно, че те се използват във всякакъв вид ястия. Със сигурност са чудесни в комбинация със свинско месо, което сами може да установите, ако приготвите тези екзотични шишчета.
СъставНеобходими продукти за 4
- 400 г свинско контрафиле
- 1 с. л. олио
- 1 ч. л. смлян кимион
- 300 г бейби или зелени банани
- сокът на 1 лимон
- 6 резена бекон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на филии с дебелина 1,5 см, които се разделят на по 3 ленти. Олиото се смесва с кимиона, сол и пипер на вкус. Месото се разбърква в олиото и се оставя да се маринова за 30 мин.
- 2.
Бананите се нарязват на парчета с дебелина 3 см и се заливат с лимоновия сок. Беконът се разрязва с ширината на парчетата банани. Всеки банан се увива с бекон и се нанизва на бамбуково шишче. На върха на шишчето се слага парче месо.
- 3.
Шишчетата се изпичат на грил или във фурната до зачервяване.
- Свежо младо бяло България/Европа Свежо младо бяло Нов свят
- Пикантно комплексно бяло България/Европа Бял зинфандел
- Каберне фран Мелник
- Мавруд Рубин
- Мерло Нов свят Мерло Европа/България
- Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек Аржентина/Нов свят Малбек България/Европа
- Червено Италия Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано
- Червено Рона Червено Бургундия/Кот Шалонез/Маконе/От Коте/Божоле Крю
- Червено Франция Пеи Д' Ок Приорат
- Рибера дел Дуеро, Торо Червено Испания
- Червено Португалия Червено Австрия
- Червено Гърция Сухи шампански и пенливи вина с леко тяло (non vintage/ Blanc de blancs) по класическа технология
- Сухи пенливи червени вина