Свински ребърца на барбекю
70
Време за приготвяне: 70 минути + 5 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта
Маринатата за месото на барбекю е особено важна. В тази рецепта ви предлагаме тя да е семпла, свежа и билкова.
СъставНеобходими продукти за 4
- 1 кг свински ребърца
- 100 мл зехтин
- 2 с. л. балсамов оцет
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 2 с. л. MAGGI® Апетит Барбекю
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. нарязана прясна мащерка
- 1 зелена люта чушка, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, MAGGI® Апетит Барбекю, балсамовият оцет, лукът, мащерката, чесънът и нарязаната зелена чушка. Ребърцата се объркват добре със сместа и се оставят да се мариноват, покрити за 4-5 часа в хладилника.
- 2.
Парчетата се увиват поотделно в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180° С за 50-60 мин.
- 3.
Фолиото се маха и ребърцата се допичат на загрято барбекю или грил-тиган, на умерена температура за 10-15 мин., докато се зачервят.
Видео
Подходящи типове вина
- Свежо младо бяло България/Европа Свежо младо бяло Нов свят
- Пикантно комплексно бяло България/Европа Бял зинфандел
- Каберне фран Мелник
- Мавруд Рубин
- Мерло Нов свят Мерло Европа/България
- Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек Аржентина/Нов свят Малбек България/Европа
- Червено Италия Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано
- Червено Рона Червено Бургундия/Кот Шалонез/Маконе/От Коте/Божоле Крю
- Червено Франция Пеи Д' Ок Приорат
- Рибера дел Дуеро, Торо Червено Испания
- Червено Португалия Червено Австрия
- Червено Гърция Сухи шампански и пенливи вина с леко тяло (non vintage/ Blanc de blancs) по класическа технология
- Сухи пенливи червени вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари