Начало За нас Реклама Контакти

Свински котлети с ябълки

Снимка за Свински котлети с ябълки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

На запад и на север от родината ни свинското и ябълките често и вкусно вървят ръка за ръка. И има защо! Повярвайте на чуждоземците и на "Меню", и опитайте!

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 свински котлета
  • 4 с. л. брашно
  • 4 с. л. сметана
  • 4 с. л. олио за пържена
  •  сол и розов пипер на вкус
  • за пълнежа:
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 2  стръка праз
  • 1  кисела ябълка, нарязана на малки кубчета
  • 2 моркова, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. кедрови ядки
  •  сол и розов пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 1 ч. ч. просо или булгур
  • 500 мл вода
  • 2 с. л. масло
  • 1 с. л. нарязан пресен магданоз
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пълнежът се приготвя, като в сгорещената мазнина се запържват празът и морковите. Щом омекнат, се добавят ябълката и кедровите ядки. Всичко се овкусява със сол и розов пипер.

  2. 2.

    Котлетите се срязват на две, за да се образува джоб, който се пълни с ябълковата смес. Затварят се с клечки за зъби. Посоляват се, топват се в брашното и се запържват по 2 мин. от всяка страна. Поставят се в тавичка, заливат се със сметаната, покриват се с фолио и се запичат за 20 мин.

  3. 3.

    Просото се слага да се вари в леко подсолената вода на тих огън. След около 20 мин. се добавят маслото и магданозът. Ако има нужда, се наливат още 100 мл вода. Ако е останала плънка от котлетите, тя се разбърква в просото.

Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари