Свински котлети с глазирани моркови
Глазираните моркови сами по себе си са чудесно ястие, но в комбинация със свинските котлети стават неустоими. Рецептата е допълнена с финия вкус на бекон и няколко парчета пушен кашкавал.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 свински котлета
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
- 4 тънки парченца бекон
- 4 тънки парченца пушен кашкавал
- 12 млади моркова
- 4 с. л. зехтин
- 2 с. л. мед
- 2 с. л. балсамов оцет
- 1 с. л. соев сос
Начин на приготвяне
- 1.
Месото на котлетите се цепва по средата така, че да се образува джоб. Котлетите се обтриват с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки от всички страни. В отвора на джоба се слагат по едно парченце бекон и кашкавал.
- 2.
Отворът се затваря с клечка за зъби. Месото се запържва от всички страни в загретия зехтин за 5-6 мин. Слагат се в тавичка и се запичат на 200°С за още 10 мин. През това време морковите се почистват и се подваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода.
- 3.
В тиган се смесват медът, балсамовият оцет и соевият сос. Оставят се да се посгъстят. Прибавя се 1 ч.л. зехтин и в тази смес се слагат морковите да се глазират от всички страни. Котлетите се сервират с по 3 моркова и зелена салата.