Начало За нас Реклама Контакти

Свински котлети с бадеми

Снимка за Свински котлети с бадеми
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Дори обичайната комбинация свинско и зеле може да бъде изненадваща, ако се използват различни кулинарни методи и се включат интересни продукти като бадемите и крушите.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 г счукани бадеми
  • 1 ч. л. листенца от прясна мащерка
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 4 свински котлета по около 180 г
  • 3 с. л. фъстъчено олио
  • 2 круши
  • 400 г червено зеле
  • 150 мл пилешки бульон, бяло вино или вода
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Фурната се загрява на 180° С. Бадемите се смесват с мащерката, солта и пипера в дълбока чиния.

  • 2.

    Котлетите се изплакват със студена вода, подсушават се добре с кухненска хартия и се овалват в бадемите. Двете страни на всеки котлет трябва да са добре покрити. Панировката се притиска, за да прилепне по-добре.

  • 3.

    Олиото се загрява в тиган до средна температура. След като се сложат котлетите, температурата се увеличава и се пържат 5 мин. Обръщат се с щипка и се пържат още 5 мин.

  • 4.

    Котлетите се изваждат, слагат се в тавичка и се пекат 15 мин. в предварително загрятата фурна. Сокът, който пускат към края на печенето, трябва да е прозрачен.

  • 5.

    Тиганът, в който са пържени котлетите, се избърсва леко с кухненска хартия, така че да остане малко мазнина. Крушите се обелват, почистват се и се нарязват надлъжно на резени. Външните листа на червеното зеле се отстраняват, зелката се срязва на две, отрязва се кочанът и зелето се нарязва на ивици.

  • 6.

    Тиганът се връща на огъня, крушите се запържват няколко минути на средна температура, като се разбъркват от време на време. Добавя се червеното зеле и се сипва бялото вино, бульонът или водата. Тиганът се покрива с капак и се оставя на среден огън, докато омекне зелето.

  • 7.

    Котлетите се изваждат от фурната, сервират се в чинии върху канапе от зеле с круши.

Тази и много други рецепти ще намерите в книгата Стекове & сие на Gourmet Publising.

Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари