Свинска пържола с горчица
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът ще е великолепен.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 300 г свинско бонфиле
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 100 мл бяло вино
- 100 мл сметана
- 1 с. л. пълнозърнеста горчица
- зехтин или олио за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се срязва на 2 пържоли, посолява се и се поръсва с черен пипер.
- 2.
Загряват се 2 с. л. зехтин или олио и месото се запържва за 2 мин. от двете страни. Изважда се и се оставя на топло.
- 3.
В същата мазнина се слага лукът, разбърква се, докато омекне, и се налива виното. Когато изври наполовина, се слага сметаната и се връщат пържолите. Оставят се на слаб огън за 8 мин. Слага се горчицата и се оставят да къкрят още 3-4 мин.
- Свежо младо бяло България/Европа Свежо младо бяло Нов свят
- Пикантно комплексно бяло България/Европа Бял зинфандел
- Каберне фран Мелник
- Мавруд Рубин
- Мерло Нов свят Мерло Европа/България
- Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек Аржентина/Нов свят Малбек България/Европа
- Червено Италия Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано
- Червено Рона Червено Бургундия/Кот Шалонез/Маконе/От Коте/Божоле Крю
- Червено Франция Пеи Д' Ок Приорат
- Рибера дел Дуеро, Торо Червено Испания
- Червено Португалия Червено Австрия
- Червено Гърция Сухи шампански и пенливи вина с леко тяло (non vintage/ Blanc de blancs) по класическа технология
- Сухи пенливи червени вина