Начало За нас Реклама Контакти

Свинска пържола с горчица

Снимка за Свинска пържола с горчица
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът ще е великолепен.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 300 г свинско бонфиле
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 100 мл бяло вино
  • 100 мл сметана
  • 1 с. л. пълнозърнеста горчица
  •  зехтин или олио за пържене
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се срязва на 2 пържоли, посолява се и се поръсва с черен пипер.

  2. 2.

    Загряват се 2 с. л. зехтин или олио и месото се запържва за 2 мин. от двете страни. Изважда се и се оставя на топло.

  3. 3.

    В същата мазнина се слага лукът, разбърква се, докато омекне, и се налива виното. Когато изври наполовина, се слага сметаната и се връщат пържолите. Оставят се на слаб огън за 8 мин. Слага се горчицата и се оставят да къкрят още 3-4 мин.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари