Свинска пържола с фъстъчен сос
Няма нищо необикновено в една свинска пържола, съвсем друго е обаче, ако тя е гарнирана с интересен сос. Въпреки че в рецептата участват и други съставки, удоволствието за небцето идва именно от спойката на аромата, плътността и вкуса на маслото и екзотичната подправка. Ястието е достатъчен повод да намерите по-нетрадиционно приложение на един от любимците на Америка, а не да го свеждате само до партньор на филията за закуска.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 парчета свинско контрафиле (по около 200 г)
- 8 с. л. фъстъчено масло
- 1 червена люта чушка, ситно скълцана
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 2 с. л. соев сос
- 1 скилидка чесън
- 4 с. л. олио
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се фъстъченото масло, скълцаната чушка, джинджифилът, пресованият чесън, соевият сос и 8 с. л. вода. С половината от тази смес се намазват пържолите и се оставят да се мариноват 10-15 мин.
- 2.
Пържолите се изпичат върху загрят и намазан с олио грил-тиган на умерен огън, по 4-5 мин. от всяка страна. Ако ви се струват все още сурови, ги сложете покрити с фолио пластик за 1-2 мин. в микровълновата фурна. Така месото остава крехко и сочно.
- 3.
Останалият сос се загрява леко.
- 4.
Пържолите се сервират със соса, мариновани чушки и варени картофи.
Вариации - Опитайте с телешки филета вместо свински.