Начало За нас Реклама Контакти

Свинска каварма

Снимка за Свинска каварма
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свинското месо и лукът са един за друг, но свинското и празът са вречени завинаги и много щастливи заедно. И като при всяка връзка малко пикатност, в случая от черния пипер и лютите чушки, никога не е излишна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг свинско месо
  • 4 с. л. олио
  • 1 кг праз, нарязан на парчета с дължина 2 см.
  • 2 люти пиперки
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 50 мл бяло вино
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в сгорещеното олио. Когато се позачерви, се прибавя празът, след 5-6 мин. се слагат доматеното пюре, червеният пипер, бялото вино, черният пипер, дафиновият лист и лютите пиперки.

  2. 2.

    Ястието се оставя да поври на тих огън още 15 мин. Поднася се топло с туршия.


Подходящи типове вина
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари