Свинска каварма
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Свинското месо и лукът са един за друг, но свинското и празът са вречени завинаги и много щастливи заедно. И като при всяка връзка малко пикатност, в случая от черния пипер и лютите чушки, никога не е излишна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг свинско месо
- 4 с. л. олио
- 1 кг праз, нарязан на парчета с дължина 2 см.
- 2 люти пиперки
- 2 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. черен пипер на зърна
- 1 дафинов лист
- 50 мл бяло вино
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в сгорещеното олио. Когато се позачерви, се прибавя празът, след 5-6 мин. се слагат доматеното пюре, червеният пипер, бялото вино, черният пипер, дафиновият лист и лютите пиперки.
- 2.
Ястието се оставя да поври на тих огън още 15 мин. Поднася се топло с туршия.
Подходящи типове вина
- Шардоне с дъб България/Европа Вионие
- Свежо младо червено България/Европа Свежо младо червено Нов свят
- Младо вино/Божоле нуво Зинфандел
- Мавруд Памид
- Мерло Нов свят Мерло Европа/България
- Каберне совиньон Европа/България Малбек България/Европа
- Червено Италия Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано
- Червено Франция Пеи Д' Ок Приорат
- Рибера дел Дуеро, Торо Червено Австрия
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари