Свежа салата от Антеп
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Антеп или Газиантеп, откъдето идва рецептата за тази чудесна салата (или свежа гарнитура за печени риби и меса), е древен град в централната част на Южна Турция, за мнозина по-известен като мястото, в което се развива действието на сериала "Брак с чужденец".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 връзка магданоз, ситно нарязана
- 2-3 чорбаджийски чушки, ситно нарязани
- 2 кисели краставички, ситно нарязани
- 1 глава червен лук, ситно нарязана
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 ч. л. сух джоджен
- 1 ч. л. сумак
- 4 с. л. зрънца от нар
- 1 с. л. лимонов сок
- сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
Всички съставки се объркват заедно. Подправя се със сол и зехтин на вкус.
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари