Суши в омлет
Освен във водорасли суши често се завива и в омлет, наречен тамаго яки. Изкуството за приготвянето му се изучава с години, затова ви предлагаме един доста по-лесен вариант, който в никакъв случай не е по-малко вкусен.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за омлетите:
- 2 яйца
- 1 щипка сол
- 2 с. л. прясно мляко
- 1 с. л. брашно
- краве масло за намазване
- за пълнежа:
- 125 г сварено пилешко месо
- 1 малка краставица, нарязана на пръчици
- ½ авокадо, нарязано на пръчици
- ½ ч. ч. бланширан замразен зелен фасул
- 1-2 с. л. маринован джинджифил, нарязан на пръчици, по желание
- 1 червена чушка, нарязана на тънки ленти
- 200 г готов ориз за суши
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват със солта, млякото и брашното. Сместа се разделя и в намаслен тиган се изпържват 2 омлета от едната страна.
- 2.
Единият омлет се поставя върху рогозката и отгоре се разпределя ¼ от ориза. На 3-4 см от единия край се прави каналче в ориза и се подреждат парченцата месо, фасул, краставица, авокадо, чушка и джинджифил. С помощта на рогозката се навива на стегнато руло. Нарязва се с остър нож на кръгчета.